Bilkent Piyano Departmanı Hakkında

Bilkent Üniversitesi 1984 yılında Prof. İhsan Doğramacı tarafından kurulmuş Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesidir. 1986 yılında 386 öğrenciyle eğitime başlayan Bilkent, bugün 9 fakültesi, 2 yüksekokulu ve 3 meslek yüksekokulu bünyesinde 32 lisans, 6 önlisans ve 51 lisansüstü programıyla, 12.500 öğrencisi ve 40 farklı ülkeden öğretim üyeleriyle dünyaca tanınan bir eğitim ve araştırma merkezidir.

1986 yılında kurulan üç fakülteden biri olan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, ilkokul düzeyinden itibaren, sırasıyla orta, lise, lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik programları içeren Türkiye’deki ilk ve tek sanat kurumu olmaktadır. Yetenekli öğrenciler küçük yaştan itibaren MEB güncel öğretim programları ile dengelenen bu kurumda çok kapsamlı bir müzik eğitimi almaktadırlar.

Müzik Fakültesinin Piyano Anasanat Bölümü kadrosu Türk eğitimcilerinin yanı sıra, dünyanın farklı ülkelerinden gelen seçkin eğitimci ve yorumcu kadrosuyla da tanınmaktadır. Aktif bir bölüm olan Piyano Bölümü’nde düzenli olarak öğrenci konserleri, ustalık sınıfları, yarışma ve festivaller düzenlenmekte ve öğrencileri ulusal ve uluslararası ayarda yarışmalarda dereceler kazanmaktadırlar.

Mezunlarımız  dünyanın birçok prestijli müzik kurumlarında (The Juilliard School, Manhattan School of Music, Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuvarı, Berlin Devlet Konservatuvarı, The Royal College, gibi), lisans ve lisansüstü programlarına yüksek burslar ile davet edilerek, eğitimlerini yurtdışında başarıyla devam etmektedirler.